A női egészségért

Hormonegyensúly- tanácsadás

Ösztrogén tengerben élünk, így a túlzott ösztrogén bevitel miatt a női szervezet számára egyre nehezebb  fenntartania a hormonális egyensúlyát. A problémára azonban szerencsére sok esetben létezik természetes megoldás…” – Mester Ildikó hormontanácsadó

Meddőség, menstruációs problémák, hormonális egyensúly felborulása, hízás, hangulatingadozás, hajhullás, alvászavar – ismerős tünetek? Ne engedd, hogy a hormomális problémáid beárnyékolják az életedet! Holisztikus  szemléletű, ám tudományos alapokon nyugvó módszerünkkel talán Te is rátalálsz a megoldásra…

“Kedves Ildikó!

Köszönöm, hogy a segítségeddel visszakaptam az életemet! Boldog vagyok, amiért ezeket a sorokat már édesanyaként írhatom…” – K. Viki

A kulisszák mögött

Mesteri segítség

Az ösztrogén komoly mennyiségben képes raktározódni a zsírsejtjeinkben, ezért csak úgy “kiüríteni” sajnos nem tudjuk a fölösleget, hanem a szervezet progeszteron szintjét kell növelni, mely képes lesz ellensúlyozni az ösztrogént. Ez az egyetlen természetes ugyanakkor hatékony módja a felborult egyensúly helyreállításának.

 

Módszerünk alapja

Az elmúlt 50 év során folyamatosan romlott a helyzet (nagy mennyiségű ösztrogénhatású vegyi anyagok, permetszerek, tisztító, fertőtlenítő, tartósító szerek stb. alkalmazásának köszönhetően), mely mára óriási méreteket öltött. Talán az ösztrogén dominancia kifejezés, mely Dr. LEE nevéhez fűződik, ma már nem ismeretlen sok nő számára. Ilyenkor a női szervezetben az ösztrogén túlsúlyba kerül a progeszteronhoz képest, felborul az a kényes egyensúly, melynek nőgyógyászati egészségünket köszönhetjük és jönnek a betegségek. Hálás vagyok, hogy azon kevés természetgyógyász közé tartozhatok, akik megismerhették a Dr. Lee által kutatott hormonális összefüggéseket, és a természetes progeszteron jelentőségét a hormonális egyensúly megőrzésében, illetve helyreállításában. Az Ő 40 éves fáradhatatlan munkájának sikerességét nagyon sok csodálatos gyógyulás támasztja alá. Hormonegyensúly tanácsadóként ezzel a tudással szeretném támogatni a nőket, hogy mielőbb az egészség útjára léphessenek és megismerve a lehetőségeket, az összefüggéseket, az okokat, sokkal tudatosabb döntéseket tudjanak hozni saját testükkel és egészségükkel kapcsolatban. A Holisztikus felmérés egy Quantum Resonance Magnetic Analyzer (QRMA) anyagcsere eltéréseket megmutató készülék segítségével történik, ahol átfogó képet kaphatunk szervezetünk és ezen belül hormonjaink működéséről is.  Természetesen lehetőség van teljes körű hormonlelet kiértékelésére is, de mellette szükségesnek tartom a háttér okok feltárása miatt a QRMA készülékkel történő kiegészítő mérést. Azért fontos a holisztikus szemléletű átfogó felmérés, mert a szerveztünk működésében minden mindennel összefügg, így amikor találkozunk egy problémával az ok-okozati összefüggések feltérképezése nagyon fontos, hiszen ha csak egy területre koncentrálunk, és a többi háttérben lévő okkal nem foglalkozunk, akkor csak a felszínt kapargatjuk, a tüneteket próbáljuk eltüntetni és nem fogunk tudni hatékony megoldást találni. Például ki gondolná, hogy egy élelmiszer érzékenység beleszólhat hormonális egyensúlyunkba és akár peteérési, beágyazódási zavarhoz vezethet, esetleg mint háttér ok a vetélésben is szerepet játszhat. Pedig így van.

Figyelmeztető jelek - avagy a tünetek
 • inzulinrezisztencia
 • meddőség, ismétlődő vetélések
 • miómák
 • menstruációs görcsök, endometriózis
 • PCOS (Policisztás Petefészek Szindróma)
 • vérzési problémák – pecsételés, elhúzódó menstruáció
 • kimaradozó menstruáció
 • menopauzás tünetek
 • PMS tünetek (menstruációt megelőző tünetek)
 • pajzsmirigy problémák
 • krónikus fáradtság
 • alvászavar
 • hajhullás
 • indokolatlan hízás – fogyási képtelenség
 • mellfeszülés, mellciszták
 • erőteljesebb szőrösödés
 • hangulatváltozások ismétlődő vetélések
 • hideg végtagok
  A felsorolt tüneteken és problémákon úgy lehet valóban segíteni, ha arra törekszünk, hogy megszüntessük kialakulásának az okát.

  Mivel ezek táptalaja az ellensúlyozatlan és túltengő ösztrogén, ezért meg kell szüntetnünk az ösztrogén-dominanciát, azaz ellensúlyoznunk kell azt a progeszteron szintünk helyreállításával. Az ösztrogén komoly mennyiségben képes raktározódni a zsírsejtjeinkben, ezért csak úgy “kiüríteni” sajnos nem tudjuk a fölösleget, hanem a szervezet progeszteron szintjét kell növelni, mely képes lesz ellensúlyozni az ösztrogént. Ez az egyetlen természetes ugyanakkor hatékony módja a felborult egyensúly helyreállításának. Erre a célra viszont csak és kizárólag természetes (természet-azonos) hatóanyagot szabad alkalmazni, gyógynövények kivonatából előállítva, amely molekula szerkezete teljesen megegyezik a saját petefészkünk által termelt progeszteronéval.

  Információ
  • A QRM készülékkel készítette Holisztikus testelemzés nem orvosdiagnosztikai lelet, csupán tapasztalatokon alapuló, összefoglaló hormontanácsadói vélemény, mely pusztán tájékoztató jellegű. Nem helyettesít semmilyen orvosi vizsgálatot, orvosdiagnosztikai módszert és semmiképpen nem orvosi diagnózis. A vélemény ismeretében egyéb szakorvosi vizsgálatok szükségesek az eredmények további tisztázására.

  Ez vár Rád

  A hormontanácsadás menete

  Jelentkezz!

  Ha már belefáradtál a felesleges körökbe, a hosszas várólistákba, a nem működő módszerekbe – vagy éppen ezeket akarod elkerülni – akkor tedd meg mielőbb az első lépést és jelentkezz Mester Ildikóhoz konzultációra!

  Mutasd meg a leletedet!

  Kérünk, hogy a jelentkezéseddel együtt küld el nekem a lehető legfrissebb leletedet, amely a hormonális értékeket is tartalmazza!

  Kezdjük el a közös munkát!

  Az eredmények megismerését követően elindulhat a közös munka! A hollisztikus hormonális tanácsadást online vagy személyesen, akár szűrésekkel egybekötve is kérheted.

  Ne maradj le!

  Hírlevél Neked

  Szalonunk

  1115 Bp., Tétényi út 34/b, 5.emelet 16

  Elérhetőségek

  +3630 269 6994

  +3630 742 4603

  +3670 507 2869

  noiegeszseg1@gmail.com

  Nyitvatartás

  H-P: 9:00 – 18:00
  Szo-Vas: Zárva